Your browser does not support JavaScript!


Transit Center Motorsport

Transit Center är inte bara en onlinebutik för delar till Ford Transit skåpbilar. En särskild avdelning av Transit Center Motorsport bygger och underhåller även tävlingsbilar. Vår specialitet är Ford-bilar för RallyCross.

På vår webbplats wicikmotorsport.com kan du se de bilar som byggts av vårt företag under de senaste 15 åren. Var och en av dem har upprepade gånger stått på podiet i tävlingar av europeisk klass. Våra bilar har körts av bland annat: Tadeusz Myszkier - flerfaldig polsk tävlingsmästare, Knut Owe Borseth - Europamästare i rallycross, Marcin Wicik - polsk rallycrossmästare, Maciej Polody - Europamästare i drift, samt många andra talangfulla racerförare som är för många för att nämna.

När vi bygger våra bilar samarbetar vi med många europeiska företag som Quaife, Proflex, SterkensMotorsport, GBS, Callaghan Motorsport, AST och Pauwels Motorsport. Vi använder vår erfarenhet från banor över hela Europa för att bygga våra bilar. För mer information om våra andra projekt och om Transit Center Motorsports historia, besök wicikmotorsport.com

Ett av våra mest populära projekt är Ford Transit MK7 - en driftbuss som är populär över hela världen och därför den första driftdugliga skåpbilen någonsin.

Våra bilar är högt ansedda av racingförare och viktiga personer från bilvärlden. Kickster Znafca tävlar framgångsrikt i tävlingar med en Mazda RX8 som vi byggt. Vankelmotorn, bakhjulsdriften och Sebastian vid ratten är oöverträffad i Motorsport Trophy och Track Day-tävlingar. Inget sportbiluthyrningsföretag i världen skulle förakta en Mazda RX8 som denna.

Våra bilar har presterat framgångsrikt på tävlingsbanor över hela Europa, under sportsliga rivaliteter med förare som Kuba Przygoński eller Tomasz Kuchar. Ford Focus RX var också en av de mest kraftfulla tävlingsbilarna vid Gymkhana Grid-evenemanget, där Marcin Wicik tävlade mot förare som Ken Block, Petter Solberg och Andreas Bakkerud. År 2021 gick den populära Mechanical Orange till den ungerska racingföraren Benyó Máté, som var framgångsrik i de ungerska och FIA CEZ-mästerskapen.

Mer information:
Transit Center Motorsportservice
0 artiklar
Swedish Social Media