Your browser does not support JavaScript!

Transit Center <br/> Historia

Transit Center
Historia

1996

AV KÄRLEK OCH PASSION

Det att Transit Center blev till är nära förknippat med en enorm passion till bilar och en djup kärlek mellan två personer. Dessa två saker utgjorde grunden för vår firma, som vi startade år 1996, efter att vi hade gift oss. I början hette den PHU ”Bimera”, och var det första steget på en lång väg, som vi kliver än idag...

Marcin Wicik

Början var tuff, vi startade ju från ingenting. De första pengar som vi lyckades spara i Stor Britannien och låna från familjen satsades på köp av tomt, i Pędzewo. Med tiden har provisoriska plåtgarage och ett litet kontorshus i trä tillkommit. Så här började vår äventyr!

Transit Center 1996
Ford Transit MK5 Transit Center Historia

1997 - 2004

Ändlösa resor
efter bildelar

Vi byter namn till Transit Center. Från och med denna tidpunkt sysslar vi med endast handel med reservdelar till Ford Transit. Denna period markeras med ständiga resor till Stor Britannien och jakt efter begagnade bildelar. Ford Transit MK5 har då alltid varit med oss och vunnit under tiden vår stora tillgivenhet. Vanen Transit körde oss alltid tryggt hem.

2000

Vi hämtar massor
av delar

Förutom våra resor med Transit, börjar vi hämta reservdelar i även större utsträckning. Lastbilar fullpackade med bildelar börjar komma till företaget och första containers börjar komma till hamnen.

Vi hämtar massor av delar
byggande av en lagerhall Transit Center

2001

Första större investering,
byggande av en lagerhall

Vår första stora investering, det vill säga byggande av en lagerhall. Hela processen krävde hjälp från grannar och tre månader av arbete varje dag. Som följd skapades den första lagerhallen för begagnade reservdelar och en verkstad, där man utförde teknisk service av nyttofordon och racerbilar. Det var just året 2001 som vi började bygga de första racerbilarna!

2003

Den första
internetsajten skapas

Nästa stora steget framåt. Den första internetsajten för Transit Center startas och erbjudandet utvidgas med nya reservdelar. Besöket i USA, intresset för näthandeln, framåtanda och samarbetet med Jakub Nitka #Qba – allt detta resulterar i att vi skapar den första internetsajten och lägger den upp på nätet under adressen www.transitcenter.pl.

Den första internetsajten skapas
vinner polska mästerskapen i rallycross

2007

Transit Center Motorsport vinner polska
mästerskapen i rallycross

Företaget Transit Center har alltid varit nära kopplat med motorsport och särskilt med rallycross. Tack vare samarbetet med flera företag som verkar i området motorsport vann Transit Center team de polska mästerskapen i rallycross 2007. Den segrande bilen av högsta klass var Ford Focus!

2009

DEN FÖRSTA NÄTBUTIKEN
PÅ POLSKA BLIR TILL

Den första polskspråkiga nätbutiken med nya bildelar till Ford Transit startas. Redan från början av vår näthandel hade vår butik ett brett utbud på nya reservdelar. Efter några månader har första beställningar från utlandet dykt upp.

DEN FÖRSTA NÄTBUTIKEN

2011

BYGGANDET AV DRIFT BUSSEN
BASERAD PÅ FORD TRANSIT

Idén att konstruera världens första nyttofordon för motorsport uppstod i Marcin Wicik Marcin Wiciks huvud året 2010. I början var målet att bygga den första Ford Transit för Rallycrosstävlingar. Slutligen blev fordon anpassat till drifting tack vare samarbetet med Polody Performance.

Drift Bus Transit Center

2012

FÖRETAGETS EXPANSION I FORM AV
TILLFÖRANDE AV EN INTILLIGGANDE MARK

Tack vare inköp av en intilliggande mark tillsammans med kontorsbyggnader utsträcker Transit Center sitt område samt skapar en möjlighet av ytterligare expansion i de kommande åren.

Inköp av en tomt Transit Center

2013

DEN FÖRSTA UTLÄNDSKA BUTIKEN
PÅ ENGELSKA ÖPPNAS

Motorsportrelaterade resor genom Europa och kontakter med lokala företagare gör oss även mer ivriga att utveckla oss. Därigenom har vi skapat den första utländska butiken på engelska www.transitcenter.uk, avsedd för försäljning i utlandet. Det är början av vår expansion på europeiska marknader!

2014

BYGGANDET AV KONTORSBYGGNADERNA
EXPANSION TILL VÄSTEREUROPEISKA MARKNADER (FRANKRIKE, ITALIEN, TYSKLAND)

Vi satsar på utvecklingen! Vi har öppnat närbutikerna för ytterligare länder, bl.a. Tyskland, Italien och Frankrike. På den nyligen köpta tomten bygger vi kontorslokaler för att skapa moderna anläggningar för kund- och IT-service i Transit Center. Det höga utbudet ledde till övertagandet av företaget Titan Parts som handlar med distribution och försäljning av delar till leveransbilar.

FÖRETAGETS EXPANSION Transit Center
Magazine Transit Center

2015

BYGGANDET AV ETT NYTT LAGER
INDUSTRITÄLT

Systematiskt förverkligande av våra mål blev en början till byggandet av ett nytt lager. Efter att vi har ordnat en plats i en gammal del av företaget börjar vi bygga den största byggnaden på hela Transit Center, området – en ny lagerhall. Denna investering garanterar att vi har tillräckligt lagerutrymme fram till 2022!

2015 - 2018

YTTERLIGARE NÄTBUTIKER
SAMMANLAGT 22 LÄNDER

Vi har utvidgat vår IT-avdelning – vi har skapat en separat grupp som tar hand om företagets reklam, sociala medier och blogg. Vi har byggt en professionell fotostudio så att våra kunder har en trovärdig förhandsgranskning av alla varor i vår butik. Idag är butiken tillgänglig i ytterligare språk – därigenom når vi från och med slutet av 2018 22 länder i Europa!

Transit Center 22 länder i Europa
Fusion med Transland

2019

Ytterligare aktiviteter i nätverket
Fusion

År 2019 tog Transit Center företaget över ett av de största företagen i Polen, som specialiserat sig på försäljning av reservdelar till Ford Transit skåpbil. Fusionen med Transland från Leszno befäst vår starka ställning på den inhemska marknaden. Att öka antalet Transit-delar i vårt lager fortsatte parallellt med att förbättra företagets image i nätverket. Huvudmålet var position i Google och förbättring av kommunikation med kunder i sociala medier. Facebook-profilen översteg 10 000 likes, medan vi i den brittiska butiken har introducerat kommunikation via Messenger-appen.2020

Idrottsliga framgångar och partnerskap

Vi vann det polska vice-mästerskapet i rallycross som sponsorteam för Wicik Motorsport. Den 600 hästkrafter starka Focus RX med Transit Center-logotypen tävlade framgångsrikt på europeiska tävlingsbanor. Vi etablerade affärspartnerskap med Trateo och NGK, vilket hade en positiv inverkan på kvaliteten på de erbjudna produkterna.


Transit Center Motorsports framgångarEkologi i Transit Center

2021

Inriktning: ekologi

Vi har infört särskilda förfaranden i enlighet med finländska standarder för att minska det avfall som uppkommer i samband med packning av delar och frakt av dem. Paketfyllningar tillverkas av använt återvunnet papper, den tejp som används för att packa delar är återvunnen och reklambroschyrer baseras på naturmaterial.


2022

Nytt kapitel i TC:s historia

Vi införde delar för skåpbilar från olika tillverkare i vårt sortiment. År 2022 innebar enorma geopolitiska förändringar som påverkade den internationella försäljningen och e-handelsbranschen. Vi anpassade vår butik och vår verksamhetsstrategi till den dynamiskt föränderliga marknaden och satte kvaliteten i första rummet.

delar till minibussar i Transit Center

Ceo Transit Center

Monika Morzyńska-Wicik

CEO

nutidens Wonder Woman, alltså hur man kan utveckla ett företag om man har tre barn? Bilföretaget Transit Center har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv. Jag har offrat min tid, engagemang och passion åt det. Trots att jag inte har någon utbildning som bilmekaniker (jag har nämligen studerat ekonomi) är jag kanske den enda kvinnan i hela världen som känner alla element av Ford Transit utantill.

Under 20 år har jag lärt mig om alla möjliga problem och felaktigheter i Transiter. Min telefonrådgivning har räddat nyttofordon mer än en gång. Men det kan ju inte bara röra sig om jobb hela tiden, eller hur? Jag är en vanlig mamma till tre fantastiska barn. Jag tycker om att motionera – jag gillar fitness, zumba och pilates. Mitt framgångsrecept? Målförverkligande, fantastisk familj och strävan efter perfektion.

Monika Morzyńska-Wicik

Transit Center in Europe