Your browser does not support JavaScript!


Teknik som kan hittas i din FORD som ni vet inte ens!

Ford Transit är en av de mest populära kommersiella bilar på den europeiska och den amerikanska marknaden. Dess nuvarande konstruktion består års erfarenhet och dussintals tekniker som ni har ingen aning.


Utbudet av anläggningar börjar med Adaptive Cruise Control (ACC). Detta är ett styrsystem hastighet som övervakar vägen framåt. ACC håller en konstant hastighet och ett tillräckligt avstånd från fordonet i vägen framför vår bil.


Ford Transit - Radar - Fotgängare Detecion


Ett annat inslag är den avancerade förarassistans. För särskild uppmärksamhet förtjänar för att stabilisera fordonet under sidvind (Side Wind Stabilization). Övervakar sensorer 100 gånger per sekund, och om en vindby upptäcks noga bromsar på ena sidan för att hjälpa föraren att hålla i körfält. Ett genombrott inom området för safeness är ett kollisionsundvikande system (Pre-Collision Assist) med Pedestrian Detection function.These Technologies är baserade på ett system med radar och kameror som möjliggör erkännande av vägmärken.


Kolla Pedestrian Detection kapacitet i animation:


Pedestrian Detection - Ford Transit


Kommande förbättringar är relaterade till förbättring av trafiksäkerheten. Det förbättrade systemet för elektronisk stabilitetskontroll ESC har uppgraderats med Curve Control (automatisk, försiktigt bromsning under den akuta inträde i böj) och Roll Stability Control (ger stabilitet och förhindrar tippning av bil eller dess välter).


Efterföljande ändringar i samband med elektronisk, nämligen systemet SYNC 2. Den ersatte den tidigare använda tekniken SYNC, som är en föregångare inom beröringsfria, röst att använda telefonsamtal, meddelanden och MP3-spelare. Redan den första versionen var utrustad med nödsamtal funktion (Emergency Assist) som automatiskt länkar till räddningstjänsten när en olycka inträffar. Systemet sänder GPS-koordinater av fordonet och gör det möjligt att tala med föraren. SYNC 2 är utrustad med en ny 6-tums färgskärm med hög upplösning och röststyrning navigation eller mobiltelefon.Ford Transit - Sync 2

SYNC 2 i Ford Transit mk7


               

SYNC 3 - Ford Transit

Panel av ny SYNC 3Men det är inte över nyheter! Efter framgången med systemet SYNC 2, har Ford inte stå på sina lagrar, och försökt att göra justeringar för att förbättra deras produkt. Vi ville inte vänta länge på resultaten, eftersom det i februari 2016 år - SYNC 3 premiär. Den största förändringen? Uppdateras, mer intuitivt gränssnitt. Förstorade knappar, förenkla tillgången till information. SYNC 3 är ca.. 10 gånger effektivare än SYNC 2. Oavsett om du använder en pekskärm eller röstkommandon - alla körningar extremt smidigt.


Dessutom allt tyder på att inom en snar framtid kommer att kunna beställa en sexväxlad automatlåda i stället för sex-växlad manuell växellåda. Ytterligare förändringar innefattar användaren Ford Transit Custom Kombi. För deras Kommer att finnas en ny bakre luftfjädring.


Visste du att ... ?

Våra andra bloggartiklar: