Your browser does not support JavaScript!


TOP5 ovanliga Ford Transit skåpbilar

Välkommen till vår ovanliga genomgång av världens mest ovanliga Ford Transit. I år är det 59 år sedan den första Ford Transit MK1 rullade ut från produktionsanläggningen. Sedan dess har den ikoniska skåpbilen kommit en mycket lång väg. Motorversionerna och den tillgängliga utrustningen på fordonet har förändrats. Skåpbilens design som helhet har också förändrats många gånger, och mindre Transit-undermodeller - Custom, Connect och Courier - har också dykt upp på marknaden. Det som har förblivit oförändrat är skåpbilsägarnas stora fantasi, vilket har resulterat i de ovanliga designer som är titelfigurerna i den här artikeln. Inga fler tillägg, bara spänn fast dig och fortsätt med vår artikel!

1. Ford Transit DriftBus

Vår ranking inleds med den transportbil som ligger oss varmast om hjärtat. Det är Ford Transit DriftBus med den kraftfulla V8-motorn från BMW M5. Motorns effekt ligger på vansinniga 440 hk, vilket i kombination med en 6-växlad ZF växellåda (från BMW), Bilstein fjädring och Wilwood bromsar skapar en riktigt explosiv mix. Vårt företag tog en aktiv del i konstruktionen av detta fordon och de efterföljande navtesterna, som du kan läsa mer om här: Trateo Tester. Den Ford Transit som skapades för drifting användes vid många motorevenemang, där bilentusiaster kunde beundra denna unika konstruktion!
Transit Drift Bus  Transit V8 BMW M5

2. Ford Transit Hovervan

En annan bil byggdes för det populära programmet Top Gear. Utgångspunkten var enkel: att skapa ett fordon som kunde navigera genom vatten under översvämningar. Den första konstruktionen visade sig vara ett misslyckande. Men huvudpersonerna i TV-programmet gav sig inte och skapade en andra design, som drevs av en 600 hk motor. Fordonet kunde hålla sig flytande på vattnet, men det var mycket svårt att kontrollera dess "spår". Vi uppmuntrar alla Ford Transit-entusiaster att titta på det här avsnittet. Och glöm inte att du också kan köpa Ford Transit-delar i vår onlinebutik.
Transit Hovervan  Ford Transit Hovervan height=

3. Ford Transit XXL

Denna specialanpassade version av Transit MK7 designades och byggdes på ett engelskt designcenter. Fordonet har anpassats för att bekvämt kunna transportera 7 passagerare (och 1 förare). Det mest intressanta här är naturligtvis måtten. Ford Transit XXL är 740 cm lång, med en hjulbas på 590 cm. Fordonet har en basmotor - en 2,2-liters turbodiesel. Vad tycker du om en så ovanlig design? Om du är intresserad av hur XXL-modellen skiljer sig från standardversionen, se till att kolla in ford transit mk7 dimensions page.
Transit XXL height=   Ford Transit XXL height=

4. Ford Transit tåg

I artikeln har vi redan introducerat Ford Transit för side-by-side-körning, eller åtminstone den flytande hovervanen. Nu är det dags att titta på ovanliga konstruktioner från Rumänien, nämligen skåpbilar ombyggda till tåg. Ursprungligen var detta en smal, nischad järnvägslinje som användes för att transportera timmer. Numera är det främst en turistattraktion som ger tillgång till den svåråtkomliga bergskedjan i de rumänska Karpaterna.
Ford Transit Romania  Ford Transit Train

5. Ford Transit med 6 hjul

På en av de populära auktionsportalerna stötte vi nyligen på ett ovanligt försäljningserbjudande. Annonsen var från Storbritannien, där en Ford-entusiast hade bestämt sig för att bygga en 6-hjulsdriven version av skåpbilen. Fordonet klarade de nödvändiga tekniska testerna i Storbritannien och godkändes. Detta är dock inte den enda 6-hjuliga Transit i världen. Nedan hittar du också en bild på en husbil som också går på 6 hjul! Dessa 6-hjulingar ber bara om en matchande 15" navkapsel för Ford Transit!

Ford Transit 6 kół   6-kołowy Transit
Vad tycker du om designen som visas? Detta är ytterligare ett bevis på att Ford Transit fortfarande är en av de mest ikoniska skåpbilarna i världen. Ingen annan skåpbil har funnits i en sådan mängd ovanliga versioner. Det bästa beviset på detta är det faktum att vi inte ens nämnde Ford Transit SuperVan-designen i artikeln, som nyligen nådde sin fjärde generation!

Visste du att ... ?

Våra andra bloggartiklar: