Your browser does not support JavaScript!


Tid är den största fienden av din Ford Transit!

Dagligt underhåll förlänger livslängden på bilen. Men vad händer om något försummas denna aspekt, eller en hel del tid har gått sedan den senaste inspektionen? Inte bli förvånad - ta hand om säkerhet och komfort, kontrollera aktuella villkor för din bil. Var ska jag börja?

MOTOROLJA


MOTOROLJA

Motoroljan är en viktig del i en väl fungerande drivenheten. Det är att minska friktionen mellan anslutna komponenter och kylningsegenskaper. Med tidens gång - motorolja börjar förlora sina egenskaper. Utsätts för temperaturförändringar, fällor smuts och metallspån från förslitningskomponenterna.

När du behöver byta olja?
Erfarenheten visar vågformer av från 10 000 till 20 000 km (beroende på oljan).
Vid byte av olja, bör vi också satsa på ett nytt oljefilter.

Kamrem


Ändra kamremmen är en funktion som väntar - förr eller senare - nästan varje bilägare med en förbränningsmotor. Utbyte av tidpunkten måste också utföras efter att köpa en begagnad bil - tror inte säljarens se till att han gjorde det för en månad sedan.

BROMSBELÄGG


Bromsbelägg främre Ford Transit 2000-2006 Motorcraft

Det är svårt att avgöra exakt vad många kilometer bör ersätta bromsbelägg. Mycket beror på hur bilen används. Om det inte finns några symptom - ändras varje 30 000 - 50 000 km, kan bromsskivorna nämnas som andra ersättningsblock.

LUFTFILTER

Ett igensatt luftfilter kan öka bränsleförbrukningen och effektförlust. Försummar detta element kan ha en negativ effekt på cylindrar och kolvar motor. Det säkraste sättet är att ersätta det var 15 000 km eller varje år. Denna operation kan anslutas till byte av olja och oljefilter. Filtret täpper snabbt om du rida mestadels runt staden och platser med hög damm.

BRÄNSLEFILTER

Bränslefilter Ford Transit 2000-2004 2.0L TDDI 2.4L TDDI 2.0L TDCI

Dess syfte är att rengöra bränslet. Diesel är farligare än bensin på grund av konstruktionslösningar - injektion högtrycksutrustning. Mestadels i kraftsystem förbränningsmotorer med gnisttändning används endast mesh skyddsfilter och små pappersfilter trådbundna. Det kännetecknas av en relativt hög slitstyrka. Tillräcklighet rengöring av bränslet är beroende av den typ av papper. Byt på kursen beetwen 15 000 - 50 000 km.

Visste du att ... ?

Våra andra bloggartiklar: