Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit - vanliga fel, vad går sönder oftast?

Ford Transit är ett ikoniskt nyttofordon med en historia som sträcker sig över nästan 70 år. Tyvärr varar ingenting för evigt och de livlösa tingens domän är deras felfrekvens, förgänglighet. Korrosion och rost uppträder på fordonets karosseri, medan motorn förlorar sin kraft med tiden. I den här texten kommer vi att beskriva de vanligaste felen i Ford Transit. Hur yttrar de sig? Hur reparerar man en trasig Transit? Kom ihåg att ju tidigare du reagerar på ett haveri i din skåpbil desto bättre. Ett haveri kan leda till ytterligare haverier. Det är ofta upp till dig att bestämma hur länge din skåpbil ska vara i drift.

Ford Transit MK8 - de vanligaste felen

- Injektorer på 2.0 EcoBlue-motorn, vilket leder till att DPF ofta täpps till,
- Fel i centrallåset - vissa dörrar stängs inte efter att man tryckt på en knapp på fjärrkontrollen,
- Karossdelar av plast som faller av, t.ex. Transit MK8 hjulbågsbeklädnad,
- Fel i startspärrslussen (ring) som gör att fordonsdatorn inte ser nyckeln,
- Irriterande vibrationer i ratten eller i hela fordonet tyder vanligtvis på ett fel i någon av delarna: växellådsdyna, motordyna, Ford Transit halvaxel.

Kom dock ihåg att varje fall måste behandlas individuellt. Ibland ger olika fel samma symptom. Även om skador på transmissionsfästena eller drivaxlarna lätt kan verifieras av dig själv.


Ford Transit nedbrytning

Ford Transit 2000-2013 Fel

- Rattlande av 2,2 TDCi-motorn vid låga temperaturer är ofta förknippat med ett konstruktionsfel, som kan åtgärdas genom att ändra inställningarna i datorn,
- problem med temperaturen på luften som lämnar luftintaget innebär oftast en defekt Ford Transit-värmarmodul,
- Vobblande tomgång kan vara ett tecken på en defekt kamaxelhjul på 2,4 TDCi-motorn,
- Läckande injektorer är vanligtvis ett resultat av skadade injektionskuddar, men detta fel kan leda till att kolven brinner ut,
- mekaniska skador på speglar och skåpbilens kaross.

Varför startar inte Ford Transit 2.4 TDDI?

Det kan finnas många orsaker. Om bilen inte startar rekommenderas det att diagnostisera och ansluta den till en dator. Vanliga fel som gör att en Ford Transit inte startar är bland annat en felaktig startmotor, urladdat batteri, ruttna ledningsnät, felaktig startspärr, trasiga tändstift. Vanligtvis visar sig de enklaste misstankarna vara sanna. Problem med elsystemet eller startmotorn kan leda till att batteriet töms.


Ford Transit MK3,MK4 och MK5 - vilka delar går ofta sönder?

- LUKAS insprutningspump ersätts ofta av mekaniker med en Bosch-pump ,
- bränslefilter på Ford Transit 2.5D och 2.5 TD ,
- bromskraftkorrigerare - ojämn eller dålig bromsprestanda ,
- axelstöd - gummidelar slits ut och orsakar karakteristiskt körljud och vibrationer ,
- Ford Transit MK5 drivaxel - en klassiker av genren i denna modell.

Ford Transit MK2 rost

Vad kan du åtgärda på din Transit MK2?

Kom ihåg att Ford Transit MK2 är en gammal modell. Det är svårt att tala om typiska fel här, eftersom praktiskt taget allt kan ha gått sönder i fordonet under 40 år. Att köpa originaldelar på marknaden gränsar till det mirakulösa, medan reservdelar för den här modellen inte heller är populära. Om du köper en klassisk modell som denna måste du räkna med att du måste använda delar från andra bilar eller bygga om dem själv. Förutom karosseriarbete och motorförnyelse kan du också bestämma dig för att byta ut speglarna. Fjädringen av ett klassiskt fordon kommer att förbättras avsevärt om du köper en Ford Transit MK2 bladfjäder från en välrenommerad tillverkare.


Visste du att ... ?

Våra andra bloggartiklar: