Your browser does not support JavaScript!


Hur förbereder man en skåpbil för vintern?

Vintern kan vara en riktig utmaning, både för människor och skåpbilar. De iskalla temperaturerna, de saltfyllda vägarna och den ständigt närvarande snön har en verklig inverkan på våra fordons livslängd. Det gamla talesättet "förebygga är bättre än bota" återspeglar perfekt det faktum att vi bör förbereda våra skåpbilar för vinterns hårda prövningar. Några enkla åtgärder kan spara oss onödig stress. Hur förbereder jag min skåpbil för vintern? Vilka delar till skåpbilar bör man köpa i förväg? Läs artikeln.

Ta hand om bromssystemet

Fordonets bromssträcka på en isig och snöig vägbana ökar avsevärt. Bromssträckan påverkas av faktorer som t.ex.
- Däckens skick,
- bromsarnas kvalitet och renhet,
- korrekt respons och synlighet,
- den typ av vägyta som du kör på.

Därför bör vi kontrollera bromssystemets skick innan den första frosten slår till. Tveka inte att byta ut de gamla komponenterna, eftersom de har en verklig inverkan på din och andra trafikanters säkerhet. Du hittar Ford Transit bromsklossar i vår onlinebutik. För kunderna har vi också förberett särskilda uppsättningar av originalbromsskivor och -belägg som är anpassade till specifika versioner av skåpbilar.

Beställ vinterrengöringsvätska för vindrutetvättar

Det enklaste och billigaste sättet att förbereda din skåpbil för vintern är att köpa och byta ut vinterrengöringsvätska för vindrutetvättar. Den är utformad för att fungera vid låga temperaturer så att den inte fryser. Vinterrutetvättvätska är användbar både när det gäller att förbättra sikten och kan också hjälpa till att avfrosta en frusen vindruta. Det är värt att köpa en extra flaska och ha den med sig i bagageutrymmet för att undvika att köra med en smutsig vindruta.
Ford Transit snö

Förbättra sikten - vindrutetorkare och belysning

Ett av vinterns kännetecken är att det blir mörkt relativt tidigare och att mörkret infaller. I samband med töväder finns det också lera blandat med salt, vilket kan lämna ränder på våra vindrutor. Därför är det viktigt att se till att dina vindrutetorkare är i gott skick. Slitna torkarblad till en Ford Transit evakuerar inte vattnet effektivt och lämnar ränder, vilket försämrar sikten och körkomforten. Att byta torkarblad är dessutom ett enkelt jobb som även en nybörjare kan hantera.
Den viktigaste faktorn för synligheten på vägen är dock belysningen. Effektiva och väljusterade lampor i ett fordon är varje förares ansvar. Om en glödlampa har brunnit ut eller en lampa har skadats - rekommenderar vi därför att dessa komponenter byts ut omedelbart. En sprucken strålkastare till en Ford Transit kan skadas ytterligare av låga temperaturer eller vägsalt. En sådan defekt bör inte underskattas, eftersom bristen på en fungerande strålkastare kan skada oss plötsligt, även under körning. När fordonets lampor har kontrollerats är det lämpligt att besöka en verkstad för att få dem justerade.

Problem med att starta en buss

På vintern är den vanligaste situationen när en skåpbil inte startar. Flera faktorer kan orsaka detta, de vanligaste är ett svagt batteri, ett smutsigt ford transit-bränslefilter, frusna bränsleledningar, brända tändstift och en trasig generator. Det är värt att kontrollera batteriets laddningsnivå och spänningen vid klämmorna medan motorn är igång. På så sätt undviker du eventuella olyckliga överraskningar.

Kylvätska som passar säsongen

Kylvätskan i vår skåpbil bör vara anpassad till utomhustemperaturen. Fel ford transit-kylmedel kan till och med leda till mekaniska skador i motorblocket. Därför rekommenderar vi att du använder original Ford driftvätskor som är anpassade till olika väderförhållanden. Det finns också tester på marknaden för att kontrollera kylvätskans fryspunkt. Ett felaktigt kylsystem kan leda till läckor och allvarliga skador på din skåpbil på grund av överhettning av motorn.
Ford Transit vinter

Glöm inte att byta till vinterdäck

Det är lämpligt att byta från sommardäck till vinterdäck när dygnsmedeltemperaturen sjunker under 7 °C. Vänta inte till snön eller i sista minuten med att byta däck, eftersom det är då som verkstäderna är överfulla. Ett däckbyte är också ett utmärkt tillfälle att få hjulen justerade och kontrollera hjulspikarna och hjulmuttrarna. Ford Transit-hjulmuttern är så billig att det är värt att köpa några extra. Det är tack vare hjulmuttrarna som vårt fordons hjul sitter ordentligt fast i navet.

Förberedelse av din skåpbil för vintern - en sammanfattning

I den här artikeln har vi tagit med de viktigaste tipsen om hur du förbereder din skåpbil för vintern. Vi rekommenderar att du förebygger skador som kan göra ditt fordon immobilt i flera veckor. Som ett praktiskt tips är det också värt att beväpna sig med smörjmedel, låsavfrostare och ett specialpreparat för packningar. Ett fruset lås på en skåpbil som inte har centrallåsfunktion kan vara ett verkligt problem. Fel är också utsatta för kylan och bör smörjas med ett lämpligt preparat. Låt dig inte överraskas av vintern och kom ihåg att du kan hitta de delar du behöver för din Ford Transit och andra skåpbilar i vår onlinebutik.

Visste du att ... ?

Våra andra bloggartiklar: