Your browser does not support JavaScript!


Topp 5 skåpbilar i världen

Skåpbiltillverkare tävlar på många nivåer. Vissa av dem vill skapa de snabbaste bilarna i världen, medan andra arbetar med de mest ekologiska körsystemen. Första skåpbilen i historien producerades under det amerikanska märket Dodge. Företagstillverkare konkurrerar för närvarande med varandra för att utveckla elektriska skåpbilar med stort lastutrymme. Idag kommer vi att fokusera på att jämföra försäljningsdata för enskilda skåpbilar med titlarna International Van Of The Year.


Vad är den bästa skåpbilen någonsin? TOP 5

5. Volkswagen Transporter
Titel International Van Of The Year: T4 - 1992, T5 - 2004, T6 - 2016
Såld: 12 miljoner skåpbilar

Volkswagen Transporter T6


Volkswagens flaggskeppsmodell med ett enkelt namn "Transpoter" har sålt över 12 miljoner exemplar över hela världen. Detta är förmodligen den mest köpta skåpbilen i historien. Många kopplar det till konstruktionsteam eller firmabilar, vilket betonar dess mångsidighet och hållbarhet. Tre efterföljande generationer av Transporter - T4, T5 och T6 vann titeln International Year of the Year.

4. Iveco Daily
Titel International Van Of The Year: 2000, 2015, 2018
Såld: över 3 miljoner exemplar

Daily van from Iveco | 2020


Iveco Daily är en högklassig lastbil som producerats under det italienska märket sedan 1978. Den skiljer sig från konkurrensen på grund av det stora utbudet av tillåtna lastkapacitet för fordon och når upp till 5 ton. Den italienska tillverkaren har från en tidig ålder utvecklat sina egna tekniska lösningar inom dieselkraftenheter. Nivån på försäljning och produktion av Iveco Daily har ökat avsevärt under de senaste åren, vilket betonas av titlarna International International of the Year 2015 och 2018. Iveco Daily-delarna är mycket varierande på grund av de frekventa ansiktslyftningarna och ändringarna.

3. Fiat Ducato (Citroen Jumper, Peugeot Boxer)
Titel International Van Of The Year: 1994
Såld: 2,6 miljoner fordon

Fiat Ducato Motorhome


Varför placerade vi Fiat Ducato i en högre position än Iveco Daily trots sämre "siffror"? Fiat Ducato är den vanligaste basen för husbilar och dominerar detta marknadssegment helt. Detta berodde på låga priser på reservdelar och enkla, beprövade konstruktionslösningar. Fordonet i detta märke är endast utrustat med dieselmotorer, har en god luftmotståndskoefficient och tjänar hundratusentals resenärer från hela världen. Det är också värt att notera att Citroen Jumper och Peugeot Boxer bygger på samma designlösningar och säljs under andra märken. Därför passar delar till Fiat Ducato ofta även till Peugeot- och Citroën-bilar.

2. Ford E Series
Såld: 8,2 miljoner fordon

Ford E-Series Police New York


Ford E-serien är en naturlig följd av sådana ikoniska fordon som Ford Econoline / Club Wagon. Den producerades för den amerikanska och kanadensiska marknaden 1996-2014. 2014 drog han sig tillbaka från marknaden för att ge plats för sin europeiska bror - Ford Transit. Det användes emellertid i stor utsträckning av offentliga enheter som polis, sjukhus och tv. På grund av universaliteten och goda försäljningsresultat befann han sig i många filmer och andra kulturverk.

1. Ford Transit
Titel Årets internationella van: 2001, 2007
Såld: över 8 miljoner exemplar

Transit Supervan 2


Ford Transit är en del av popkulturen och dyrkan bland invånarna i många länder, främst Storbritannien och Turkiet. Under de senaste åren har namnet på "Ford Transit" också införts på den amerikanska marknaden, där fordonet erbjuds med högkapacitetsenheter. Över hela världen, i varje stad hittar du minst en Ford Transit. Ford har redan lanserat åttonde generationen av sin ikoniska skåpbil och mindre kommersiella fordon från samma familj (Custom, Connect, Courier). Dess popularitet, många versioner, kontinuerlig utveckling och betydelse för popkulturen har gjort Ford Transit på första plats i vår ranking.

Vi vill betona att detta är vår subjektiva åsikt, stödd av försäljningsdata och antalet priser som tilldelas specifika fordon.

Delar för de bästa skåpbilarna


Vi inbjuder dig att bekanta dig med erbjudandet i vår butik, där du hittar delar till Ford Transit, Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Renault Master, Nissan NV400, Opel Movano, Ford Transit Custom och Ford Transit Connect, som är historiens bästa skåpbil (enligt vår åsikt). Endast de bästa delarna för dina bästa skåpbilar, bussar och husbilar.


Visste du att ... ?

Våra andra bloggartiklar: