Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit - Hur man bygger en camperbil?

Många resande entusiaster drömmer om att skapa sin egen husbil, som kan användas för att erövra hela världen. Det begränsade lastutrymmet skapar obegränsade bostadsmöjligheter. En sak är nog för en provisorisk madrass, andra kompletterar bilen med ett kök, och andra gör fortfarande autonoma, oberoende projekt.


Ford Transit - Eget projekt eller färdig konstruktion?


De flesta som planerar att köpa / bygga en skåp, tar med det här fallet till det ekonomiska kriteriet. Ett personligt förberedt projekt är en billigare lösning. Särskilt att vi inte behöver göra allt på ett ögonblick. Oberoende arbete kommer säkert att ge mer nöje och kärlek till själva fordonet. Att genomföra återuppbyggnaden i sig kan också uppfylla dina egna, specifika förväntningar. Allt är bra ... så varför skulle någon vara intresserad av att köpa en komplett husbil? När någon är ekonomiskt oberoende och har ingen tid - så föredrar han att gå med färdig lösning. En sådan person kan vara säker på att camperan kommer att skapas av professionella. Detta garanterar stabilitet, ger en form av komfort. Under din självständighet kan du göra mycket skada, inklusive oåterkallelig skada. Beslutet bör därför bero på individuella möjligheter och preferenser. Varje lösning har bra och dåliga sidor! Om du skulle bestämma dig för att byta bil till en husbil, har vi några grundläggande tips för dig.Ford Transit - Hur byter man en bil i en husbil?


1. Välj rätt version av Transit van.

Det första steget ska vara att välja rätt version av ett Ford-verktygsvagn. Som du vet vet alla generationer av Transit van på olika sätt. Du måste anpassa valet till dina egna behov och ekonomiska möjligheter. Klassiker entusiaster börjar börja leta efter modeller MK1 och MK2. Personer som behöver mer utrymme måste välja en version med ett högt Jumbo-tak. MK3 - MK5 modellerna ska vara det billigaste. Kom ihåg dock att mycket beror på såväl motorens som kroppens tillstånd. Det är lättare att arbeta på en blygsam, välbevarad modell än en läcker ost.2. Utforma de förändringar du vill göra!

Om du redan har en Ford Transit-bil där du kan arbeta bör du börja planera. Mät ytan på en potentiell säng, ordna placeringen av grundläggande saker - sängen själv kan hängas från taket. Det är i detta skede att du ska bestämma om du behöver ett matsvinkel, hur många skåp kan passa, om det kommer att bli en handfat, plats för cyklar...3. Agera!

I detta skede finns det inget annat än att vidta åtgärder. Kom ihåg att ditt alla drag begränsar dina möjligheter i framtiden. Varje snitthål i Transit-kroppen, varje svetsat element kommer att minska antalet möjliga variationer och förändringar. Ett av de första stegen kan vara korrekt isolering av din Transit och applicering av lämpliga paneler inuti fordonet. I nästa steg är det värt att placera sängen för att se hur mycket riktigt utrymme har varit inne. Gör inte allt på en gång. Steg för steg, steg efter steg, utveckla ditt stora projekt. Efter färdigställandet av de enskilda ombyggnadsstadierna, ta ditt fordon på en kort resa. Kontrollera hur de nya elementen reagerar på körning - behöver något mer stabilisering eller stöd? Du bör också överväga att föra eluttag på baksidan av fordonet. Glöm inte att det är ditt individuella projekt. Du kan lägga vad du vill ha i den. Från stenugnen hängde den guldfisk till hängmatta mellan köket och sovrummet..4. Resa!

Det viktigaste steget! Kom bara in i Ford Transit och slå vägen! Du behöver inte vänta på att hela projektet ska slutföras! Börja med de viktigaste sakerna, gå på en resa och kolla vad du saknar mest. Behandla sedan detta element som nästa mål för ditt fantastiska projekt. Sanningen är att det alltid kommer att finnas något att fixa. Men du kan inte förlora dig själv i ständiga korrigeringar och ombyggnader, för att du kan glömma huvudmålen för dina handlingar: ADVENTURE!

Kom ihåg att också ta hand om fordonets tekniska förberedelse. Att övervinna ett stort antal kilometer orsakar naturligt slitage på vissa komponenter, som ständigt byts ut - bränslefilter, luftfilter, bromsbelägg. Du hittar alla dessa delar till Ford Transit van på vår hemsida! Vad väntar du på? Ta hand om dina egna drömmar!


Visste du att ... ?

Våra andra bloggartiklar: