Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit - den säkraste van i världen?

Ford Transit Thief

Varje fordon kan stulen. För en amatör av andra saker är det bara en fråga om tid innan någon typ av säkerhet är över. Men kan du effektivt avskräcka en tjuv? Vi måste komma ihåg att tjuven kan ha olika motivationer - man kommer att bero helt och hållet på delar av vårt fordon och den andra vill ha utrustning från lastbilen (t.ex. verktyg eller specialutrustning).

Den vanligaste lösningen är larmet. Fabrikslarm, på grund av deras universalitet, utgör inte en stor utmaning för tjuvar. Det är värt att överväga installationen av upphovsrättsskydd i ett mindre företag vars lösningar ännu inte är tillgängliga i stor skala. Den skulle fungera parallellt med fabrikslarmdriften.
Larm som ställs in i återförsäljarnätverk skapas på ett sådant sätt att varje auktoriserad tjänst i landet och även i Europa kan fixa sådana enheter. Tjuvar känner till deras funktion och vet hur man kringgår startspärren. Ju mer oskyddad säkerheten desto större är problemet för brottslingen.
Kom ihåg! Larmet i sig garanterar inte säkerheten! Detta är dock ett steg i kampen mot tjuvets prejudikat.

En annan lösning är spårningsenheter som använder GPS-teknik. Vissa fordon har fabriksbyggda sändare som tillåter att fordonet befinner sig på ett avstånd av upp till flera tiotals kilometer. Det är dock möjligt att montera dessa typer av lösningar på egen hand. Det är bäst att välja en osynlig plats, för den del som demontering tar lång tid. Sändarens ofta utvalda plats är fordonets chassi.
Ford Transit Security

Var uppmärksam på var du parkerar! Ju mer allmän plats - större risk för potentiell tjuv. Du lämnar din bil obevakad över natten - leta efter några kameror som står inför på parkeringsplatsen. Övervakning ska effektivt avskräcka av brottslingar. Vid stöld (eller repning av bilen) har vi bevis i form av en video.

Glöm inte bilförsäkring. Denna kostnad, som cykliskt attackerar plånböcker till förare. Det är också bra att köpa en auto-casco-politik med stöldskydd. Endast hon garanterar återbetalning av motsvarande fordon, eller en viss summa pengar vid stöld.
Ford Transit Security


Visste du att ...
Ford Transit MK 6 stjäl gifter sig med mirakel?
Det verkar som att med tiden och utvecklingen av ny teknik har våra bilar tryggat säkerheten för det 21: a århundradet. Styrblock finns redan för fabriken, digital och elektronisk bilsäkerhet. Ford Transit mk 6 dök upp på marknaden år 2000. Han anses vara en av de säkraste modellerna i motorens historia. Han utmanade även Ford-anställda! Genom sin specifika konstruktion kunde utbytet av vissa element hålla några timmar!
Ford Transit mk6 hade en startspärr i injektionspumpen och i tändningen.
Tilldelningen av den nya injektionspumpen till skåpbilen var säkrad med en 30-minuters väntetid under programmeringen, under vilken fordonet var kvar på motorn.
Injektionspumpen var ansluten direkt till kamaxelkedjan samt höljet och ersatt med en specialisttjänst från 3 till 6 timmar. Modulen själv översvämmade med harts. Den potentiella rånaren skulle behöva utrustas med en specialiserad dator, stor kunskap och säkerhetsbagage i form av flera timmar.
Ford Transit mk6

Den bästa möjliga lösningen för en potentiell tjuv var att dra fordonet helt på dragfordonet och sedan demontera det på annat håll. Sådan demontering av en potentiell rånare skulle ha tagit hela dagen om inte längre. Att bara dra ett kommersiellt fordon på en lastbil på ett fantastiskt sätt är ingen liten prestation (även om det har förekommit sådana fall).

Offren för kollapsen var ofta ägarna till lastbilen! Vid bruten nyckel var det ingen möjlighet att skjuta bilen. Det fanns en cigarettåterkopplare runt nyckelbrytaren som ligger på nyckelens nyckel. Tabletten hade en individuell frekvens (det fanns miljontals av dem), vilket gjorde det omöjligt att börja med en trasig eller någon annan nyckel. Den enda möjliga lösningen var att anpassa den nya nyckeln, som hade ytterligare tidsskydd. I händelse av att förfarandet avbröts - var det nödvändigt att starta det igen efter att ha väntat på lämplig tid. För yrkesverksamma var det mycket arbete och för rånare? Säkerhet att inte passera! Speciellt att i den inledande perioden av anpassning av den nya nyckeln krävs PIN, som endast var tillgänglig på Ford-tjänsten. Dessutom var det också nödvändigt att ha ett pumpnummer, vilket tog cirka 3 timmar att ta bort.
Kom ihåg! Tjuven har aldrig tid! Därför är tidsskyddet den bästa möjliga lösningen. Tyvärr är det en historia om historien.

Visste du att ... ?

Våra andra bloggartiklar: