Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit Trophy - ras av leverantörer!

Ford Transit Trophy

Ford Transit - ett kommersiellt fordon med en oöverträffad historia och ett hundra versioner. Vi förenar honom som en leveransbil, en släpbil eller en husbil ... Visste du att Transit Ford-tävlingarna organiserades? Tiden att flytta i tid till 2010-2011! Tävlingen organiserades i Portugal på raserna i Braga, Estoril, Vila Real, Portimão, Falperra och Jarama. Ford-återförsäljarna, liksom enskilda entusiaster, deltog i denna händelse. I november 2011 lyckades man samla 10 lag som kämpar för trofén!Tekniska specifikationerDe fordon som används i loppet drivs av 173 hk Duratorq 2.2 fyrcylindriga dieselmotorer (annan källa: 185 hk). Fordonsmassan (t.ex. Ford Transit 260S 2.2 Duratorq TDCi) var 1450-1600 kg. Vans använde justerbara stötdämpare med BILSTEIN B8 fjädrar och EIBACH fjädrar.Ändringar


Ford Transit Trophy modification

Individuella modifieringar berodde på deltagare i rasen. Den viktigaste förändringen för att säkerställa säkerhet och karosseri är en bur som vanligen används i rallyfordon. En annan kosmetisk förändring var upphängningssystemet - men det var en väldigt solid konstruktion i originalet! Sväng armstöd på de styvare enheterna. Maskan, dörren och bakluckan var gjorda av kolfiber och polykarbonatfönster.

Trivia Ford Transit Trophy

Ford Transit Trophy - flying van

Förarna gick in i några hörn med en sådan hastighet att två hjul svävar i luften.


Under säsongen 2011 utvidgades de territoriella raserna till Spanien - två hölls i Madrid och den andra i oktober vid Circuito de Jerez (GT Championship of Spain).


Berömda europeiska rallyförare deltog i tävlingarna.


Tyvärr dog denna idé av naturlig död. Men vi håller våra fingrar korsade att någon kommer att kunna förverkliga det här stora företaget i framtiden. Kanske i en något annorlunda form? Med tanke på Ford Transits universalitet är en intressant idé raser av olika versioner och generationer - från ambulans, ambulans till sportiga fordon! Liknande tävlingar hålls i USA, men de är inte begränsade till en bil.


Visste du att ... ?

Våra andra bloggartiklar: